Πανεπιστημιο N. Mexico: Η κανναβη θεραπευει χωρις ουσιαστικες παρενεργειες

Πανεπιστημιο N. Mexico: Η κανναβη θεραπευει χωρις ουσιαστικες παρενεργειες

Ερευνητες του Αμερικανικου Πανεπιστημιου του New Mexico κατεληξαν στο συμπερασμα οτι η κανναβη ανακουφιζει τα συμπτωματα πολλων ασθενειων με σχεδον μηδαμινες ανεπιθυμητες ενεργειες.

Το συμπερασμα προεκυψε απο τα αποτελεσματα δυο προσφατων ερευνων με τιτλο «Patient-Reported Symptom Relief Following Medical Cannabis Consumption» και «Effectiveness of Raw, Natural Medical Cannabis Flower for Treating Insomnia under Naturalistic Conditions» που δημοσιευτηκαν στις επιστημονικες επιθεωρησεις Frontiers in Pharmacology και Medicines, και πραγματοποιηθηκαν απο το Τμημα Ψυχολογιας και το Τμημα Οικονομικων του Πανεπιστημιου.
.
Οι ερευνες επεξεργαστηκαν στοιχεια της εφαρμογης για κινητα Releaf App. Η εφαρμογη αυτη στην οποια οι ασθενεις καταγραφουν μονοι τους τα συμπτωματα και την πορεια της βελτιωσης τους με τη χρηση του φυτου, υπαρχει ηδη δυο χρονια και «μετραει» 100 χιλιαδες καταγραφες.

Εαν τα αποτελεσματα μπορουν να επεκταθουν στον γενικο πληθυσμο, η κανναβη ειναι ικανη να αντικαταστησει δεκαδες φαρμακα που χρησιμοποιουνται ευρεως…

δηλωσε ο  Jacob Vigil, ο καθηγητης ψυχολογιας του Πανεπιστημιου που ηταν υπευθυνος για την ερευνα.

H εφαρμογη για κινητα μεσω της οποιας συγκεντρωθηκαν τα δεδομενα των ασθενων για τις επιστημονικες ερευνες.

.
Στην πρωτη ερευνα που αφορουσε σε 27 διαφορετικες ασθενειες και τα συμπτωματα τους, οι χρηστες κανναβης βαθμολογησαν κατα μεσο ορο τη βελτιωση των προβληματων τους με τον βαθμο 4 στην κλιμακα που φτανει στο «αριστα 10».
Η δευτερη μελετη επικεντρωθηκε στη χρηση ακατεργαστου φυσικου ανθους κανναβης για την αγωγη της αϋπνιας και κατεληξε σε παρομοια αποτελεσματα, αποτελεσματα  που φυσικα ποικιλλουν αναλογα με την ποικιλια του φυτου και τις μεθοδους χορηγησης του.

Ανυπαρκτες παρενεργειες

«Με αλλα λογια, και σε αντιθεση με τις συμβατικες φαρμακευτικες προσεγγισεις, η κανναβη μπορει να βελτιωσει ενα ευρυ φασμα συμπτωματων ρυθμιζοντας την ομοιοστατικη λειτουργια, περιγραφομενη απο τους ασθενεις ως η βελτιστη θεραπευτικη αγωγη» ειπε ο Dr Vigil, συμπληρωνοντας:

Το δυναμικο της κανναβης στη θεραπεια τοσων διαφορετικων προβληματων υγειας, ειναι μοναδικο σε σχεση με οποιοδηποτε αλλο φαρμακο

Εκτος απο τα θεραπευτικα οφελη, αυτες οι μελετες εδειξαν επισης οτι η χρηση κανναβης συνδεεται με συχνες αλλα γενικα μη σοβαρες ανεπιθυμητες ενεργειες. Οι ανεπιθυμητες ενεργειες που αναφερθηκαν συχνοτερα απο τους χρηστες του ReleAff App, ηταν «χαλαρωση», «γαληνη» και «ανεση», ενω σοβαρες παρενεργειες οπως η κεφαλαλγια ηταν σπανιοτερες.

Πηγες / Διαβαστε Περισσοτερα:

USNEWS: Medical Marijuana Relieves Range of Symptoms With No Serious Side Effects

Medical Science Daily: Medical cannabis effective in treating a wide range of health conditions

83
Άρθρα
blog
Shopping cart
Facebook Instagram
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.
0 items Cart
My account
HnC_Logo2

Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Ευχαριστούμε πολύ!

HnC_Logo2

Καλώς ήρθατε στην HnC!

Η ιστοσελίδα μας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.