Αγγλια: η μεγαλυτερη καταγραφη στοιχειων για την ιατρικη κανναβη στην Ευρωπη

Αγγλια: η μεγαλυτερη καταγραφη στοιχειων για την ιατρικη κανναβη στην Ευρωπη

Στην Αγγλια ξεκιναει η πρωτη μεγαλη Ευρωπαϊκη ερευνα σχετικα με την φαρμακευτικη αξιοποιηση της κανναβης, που στοχο της εχει την επιστημονικη καταγραφη στοιχειων απο ασθενεις που τη χρησιμοποιουν για ποικιλες ασθενειες.
Το δειγμα της ερευνας θα ειναι οι 20.000 χιλιαδες ασθενεις στους οποιους θα χορηγηθουν φαρμακευτικα σκευασματα του φυτου τα επομενα 2 χρονια. Στοχος της ερευνας να δημιουργηθει η μεγαλυτερη δεξαμενη στοιχειων στην Ευρωπη για τα αποτελεσματα της θεραπειας με τη συγκεκριμενη ουσια.

Το προγραμμα που εχει το ονομα Project Twenty21 θα παρουσιαστει επισημως την Πεμπτη 7 Νοεμβριου 2019 και, οπως αναφερει ο Guardian, προωθειται απο εναν απο τους πιο σημαντικους ιατρικους φορεις της Αγγλιας το Royal College of Psychiatrists (RCP).
«Η φαρμακευτικη κανναβη ειναι οικονομικα απλησιαστη για πολλους ανθρωπους» τονιζει χαρακτηριστικα ο κ. Ντεϊβιντ Νατ εκ μερους του «Σχεδιου 2021». «Οι ασθενεις παραμενουν χωρις θεραπεια, και οι επιλογες που εχουν ειναι η να εχουν σημαντικη οικονομικη επιβαρυνση απευθυνομενοι στον ιδιωτικο τομεα η να βρεθουν αντιμετωποι με τον νομο απευθυνομενοι στη μαυρη αγορα. Δεν τους αξιζει αυτο και η κατασταση αυτη πρεπει να αλλαξει» προσθετει.
Παρα τη νομιμοποιηση της φαρμακευτικης κανναβης στην Αγγλια, οι γιατροι του Εθνικου Συστηματος Υγειας παραμενουν επιφυλακτικοι στο να τη συνταγογραφουν επικαλουμενοι ελλειψη στοιχειων για την αποτελεσματικοτητα της. Ταυτοχρονα οσοι απευθυνονται στις ιδιωτικες κλινικες αναζητωντας το φαρμακο ειναι αναγκασμενοι να καταβαλουν περιπου 1000 λιρες για τη διαγνωση και τη συνταγη.
Το «Σχεδιο 2021» θα μελετησει τις συνεπειες του φαρμακου σε ασθενεις που πασχουν απο ασθενειες οπως χρονιοι πονοι, επιληψια, σκληρυνση, μετατραυματικο στρες, Συνδρομο Τουρε, αγχος η εχουν ιστορικο χρησης ουσιων και θα καταθεσει τα στοιχεια του στην ιατρικη κοινοτητα ωστε να αλλαξει η κατασταση.
«Το Royal College of Psychiatrists (RCP, η Κολλεγιο των Ψυχιατρων) ελπιζει το προγραμμα αυτο να αντιμετωπισει την ελλειψη στοιχειων για τη χρηση φαρμακευτικων προϊοντων που βασιζονται στην κανναβη σε ολους τους τομεις της Υγειας, αναμεσα τους και η ψυχικη υγεια» επισημαινει η Γουεντι Μπερν, εκ μερους του RCP.

ΠΗΓΗ : https://cannabisnews.gr/

83
Άρθρα
blog
Shopping cart
Facebook Instagram
We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies.
Start typing to see products you are looking for.
0 items Cart
My account
HnC_Logo2

Πρέπει να είστε άνω των 18 ετών για να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας. Ευχαριστούμε πολύ!

HnC_Logo2

Καλώς ήρθατε στην HnC!

Η ιστοσελίδα μας απευθύνεται μόνο σε ενήλικες. Αν είστε άνω των 18 ετών παρακαλώ επιβεβαιώστε.