Cannadorra | Ελαιο απο Σπορους Βιομηχανικης Κανναβης
Το λαδι της κανναβης ειναι ενα πολυ θρεπτικο προϊον καθως ειναι πλουσιο σε αντιοξειδωτικα (ιδιαιτερα σε χλωροφυλλη, οξυγονωνει και αποτοξινωνει τον οργανισμο), πρωτεϊνες υψηλης βιολογικης και διατροφικης αξιας, καροτενιο (εχει αντιγηραντικες ιδιοτητες), φυτοστερολες (μειωνει την χοληστερινη), φωσφολιπιδια (ενισχυει την εγκεφαλικη δραστηριοτητα), μεταλλα και ιχνοστοιχεια (ασβεστιο, θειο, καλιο, σιδηρος, ψευδαργυρος, φωσφορος), βιταμινες (Α,Β1, Β2,Β3, Β6,C, D και Ε), πολυακορεστα ωμεγα λιπαρα οξεα (ω-3, ω-6 και ω-9 τα οποια επιταχυνουν την επουλωση των ιστων και προστατευουν απο μολυνσεις).
Εχει εντονο πρασινο χρωμα το οποιο οφειλεται στη μεγαλη συγκεντρωση χλωροφυλλης που υπαρχει στους σπορους. Ειναι καταλληλο για χορτοφαγους αλλα και για Vegan.
Ιδιοτητες:
- Αντιφλεγμονωδες.
- Προστατευει το καρδιαγγειακο συστημα.
- Ενισχυει το ανοσοποιητικο συστημα.
- Τονωνει τον μεταβολισμο.
- Αυξανει την ενεργεια.
- Διατηρει υγιες το δερμα.
- Ιδανικο για ατομα με δυσκολιες στην πεψη των λιπαρων.
Συμβουλη:
Το ελαιο κανναβης δεν ειναι καταλληλο για το τηγανισμα, ουτε για μαγειρεμα, αλλα για πιατα της ψυχρης κουζινας, σαλατες, ζυμαρικα η ωμο.